Vinklubben 22.02.17: Chiara Coffele og Nord Norges beste fisk

13.02.2017

Nordmenn generelt elsker de friske hvite vinene fra Soave i Italia, og i Mathallen er vi blitt spesielt glad i de karaktersterke Soave vinene til Chiara Coffele.

22. februar 2017

19.00 – 22.30

675,–

Onsdag 22.februar kommer Chiara Coffele tilbake til Mathallen, og vil servere vinene sin til passende smaker fra kjøkkenet vårt.

 

Vingården Coffele har vært dyrket i Soave siden tidlig på 1800-tallet. De eldste kildene til vinproduksjon herfra stammer fra 1873, den gangen var det Visco-familien som stod for produksjonen. Tidlig på 1970-tallet tok ekteparet Giovanna Visco og Guiseppe Coffele tak i produksjonen for å løfte den til nye høyder, og det skulle ta nærmere 20 år. Men idag er de å regne som en av toppvinene fra Soave.

 

Det spesielle hos Coffele er den syrlige, mineralpregede Ca Visco Soave. Denne singelmarkvinen fra høyereliggende parseller i Castel Cerino har virkelig overraskende kvaliteter å by på. Druemiksen av 80% Carganega og 20% Trebbiano kan matche mye tyngre retter enn Soave normalt tåler, og man sitter igjen med en smak som varer lenge. Kjøkkenet vårt driver i disse dager å forsker på retter til å matche dette. Skrei med masse smør er jo et åpenbart valg.

 

Men vi skal selvfølgelig begynne med Coffele sin flotte standard Soave fra Castel Cerino, som gjør seg glimrende til en rekke med lettere forretter. Her må dere selv prøve frem litt forskjellige kombinasjoner fra vår lettere tapas buffet.

 

Coffele kan også by på den perfekte avslutningen til de fleste måltid, med sin nydelige dessertvin, Recioto de Soave Le Spondo. Denne søtlige herligheten på tørkede druer er dessert nok i seg selv, men kjøkkenet vårt stiller med desserten som kroner verket.

 

Coffele-familien har også en rødvinproduksjon i naboområdet Valpollicella. Vanligvis er ikke disse vinene tilgjengelig på markedet I Norge, men den kvelden skal vi få muligheten til å smake på dette også.

 

Så bli med oss på kvelden med i hvertfall 3retters middag med Soaveviner, og mye interessant informasjon fra en en av vinverdens sterke og hyggelige kvinne, Chiara Coffele. Alt dette kan du oppleve i lag med oss, for bare kr. 675,-. Billetter kjøpes gjennom denne linken på hoopla.

 

Hjertelig velkommen.

Arrangementer

Vi har for tiden ingen arrangementer.