Vinmakermiddag med Dr.Bürklin-Wolf

18.02.2019

Den friske syrligheten i god, tørr, tysk riesling er noe vi gjerne anbefaler til maten i Mathallen Tromsø. Og som oftest blir det noen av de nydelige eksemplene fra Dr. Bûrklin-Wolf i Pfalz-regionen. På torsdag 7.mars 2019 skal vi prøve litt av de forskjellige vinene deres, i lag med noen av de beste rettene vintersesongen i Nord-Norge byr på.

07. mars 2019

19.00 – 00.00

990,–

Dr. Bürklin-Wolf sitter med Tysklands største familieeide vineiendom, på hele 110 hektar. Eiendommene ligger sentral i den sørlige, tyske vinregionen Pfalz. I området Mittelhaardt, fra landsbyen Kallstadt i nord til Neustadt i sør. Med marker rundt landsbyer som Haardt, Mussbach, Gimmeldingen, Köningsbach, Rubbertsberg, Deidesheim, Forst og ikke minst hjembyen Wachenheim har de et av Tysklands beste utgangspunkt for å lage tørre viner på rieslingdruer.

 

Bettina Bürklin von Guradze overtok kontroll over eiendommen på 1990-tallet og såg fort at her var det store muligheter utenfor det rigide tyske regelverket, som fokuserer for mye på potensiell sødme i druematerialet. Det var i det tørre, syrefriske og rene potensialet virkelig låg. Allerede på 1828 var gjort en historisk arbeid med klassifisering, lignende klassifiseringssystem i Burgund og andre områder i Frankrike. I 1995 ble  dette grunnlaget for et nytt Grand Cru-, Premier Cru- og Village-system, og merkes i dag på flaskene med henholdsvis Edition G.C, Edition P.C eller «landsbyen».

 

Denne kvelden får man prøve viner fra masse forskjellige marker. Selvfølgelig i lag med gode retter fra kjøkkensjef Gunnar Jensen.  Rettene og rieslingvinene som passer til vil bli presentert her, etterhvert som vi finner de riktige kombinasjonene.

 

Ønsker du bli nærmere kjent med Br.Burklin-Wolf sine fantastiske viner, og plukke opp noen gode tips med riesling- og matkombinasjoner? Kontakt oss på booking@mathallentromso.no, tlf 77 68 01 00 eller komme innom så holder vi en plass til deg for bare kr. 990,-.

Arrangementer

Vi har for tiden ingen arrangementer.