Mathallen Tromsø har den store glede av å inviterer til vårt helt nye konsept i selskapslokalet vårt. På torsdag 24.februar klokken 18.00 kjører vi den første «Råvare og vin-aften», og nå er selvfølgelig råvaren skrei. Sikker deg billett for kr. 1995,- nå.
Vi håper å arrangere disse kvelden en gang i måneden fremover, hvor vi fokuserer på en lokal råvare i sesong og kombinerer det med god drikke. Kvelden starter med en drøy times demonstrasjon fra kokken vår, hvor råvarer presenteres og bruksområde forklares. Da får dere høre direkte fra de profesjonelle hvilke tips og triks som virkelig er med å heve måltidene dine fremover. Deretter ser man kjapt på smaksteknikk for drikkevarer, med vår sommelier. Før man får servert en full meny, basert på råvaren og satt sammen med passende drikkevarer. Med dette bakteppet er opprettet den gode, gastronomiske samtale guidet av kokk og sommelier.
Skreien fra Barentshavet, som kommer for å gyte langs kysten vår på denne tiden, er jo selve grunnlaget for at vi bor her nord. Kokken NAVN vil vise det spesielle med faktiske hvite herlighet, som resten av verden misunner oss. Fokus blir på hvordan vi på Mathallen behandler fisken fra vi får den rund, til den ender opp som en gastronomisk opplevelse på tallerken. Som deltaker får du forklaringer underveis, mulighet for å stille spørsmål og oppskriftshefte med deg hjem etterpå. En liten snack serveres ved ankomst, og man får litt godt i glasset til demonstrasjonen.
Vår sommelier John-Fredrik Solberg ta en kjapp gjennomgang på smaksteknikk, før vi starter første vinene til menyen.
Deretter blir det servert en femretters meny, og skjenke en ny vin til hver rett. Slik at hver rett blir smak vin fra foregående rett og en ny vin. Med litt mindre i glasset vil vanlig vil det totalt bli servert 4,5 glass i løpet av kveden, inkludert aperitif ved ankomst.
Demonstrasjon, vinsmaking og meny avsluttes etter en 3 til 4 timer med dessert og kaffe. For de som ønsker noe mer å drikke, som åpner vi for salg av dette.
Relaterte nyheter
Mathallen Tromsø har den store glede av å inviterer til vårt helt nye konsept i selskapslokalet vårt. På torsdag 24.februar 2021 klokken 18.00 kjører vi den første «Råvare og drikke-aften», og nå er selvfølgelig råvaren skrei. Bestill din plass nå for bare kr. 1995,-
Vi åpner igjen fra fredag 22.januar 2021, så book gjerne fra "bestill bord" på toppen av siden. Les saken for oppdaterte åpningstider.
Med dagens smittevern, så holder vi foreløpig stengt inntil videre.
Selv i et annerledes år så blir det jul til slutt. I tiden før det vil vi legge til rette for de hyggelige samlingene med god mat og drikke, tradisjonene tro. I smittevernsmessige forsvarlige omgivelser. Fra 9 november begynner vi med julemeny.
Fra begynnelsen av august er vi tilbake til vanlig åpningstider, fra 11.00 til 23.00 mandag til og med lørdag.
Lunsj frem til 16.00 man-tors, og 16.00 på fre-lør. Middagen begynner fra 17.00.
I mai vil vi holde åpent på torsdag, fredag og lørdag for middagsservering fra klokken 17.00.
Book øverst på siden
Vi har dessverre stengt vårt cateringtilbud. Vi vil takke alle våre fantastiske kunder for handelen! Ha en riktig fin påske. Håper vi ses igjen om ikke alt for lenge.
This year, as last year we will throw a culinary party for the last day of the year.
Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer på kulinarisk fest på selveste nyttårsaften
Igjen går det mot mørkere tider, men heldigvis har vi snart juletiden å varme oss på.
Fra og med onsdag 13.november kan vi friste med julemat i Mathallen Tromsø.
Vi avvikler ferie og gjør Bukta i sommer, så det blir litt andre åpningstider i Grønnegata 58-60 i juli.
Vi satser på at årets 17.mai blir tiårets beste, siden vi i år kan feire en hel helg til endes
Den friske syrligheten i god, tørr, tysk riesling er noe vi gjerne anbefaler til maten i Mathallen Tromsø. Og som oftest blir det noen av de nydelige eksemplene fra Dr. Bûrklin-Wolf, fra Pfalz-regionen. På torsdag 7.mars 2019 skal vi prøve litt av de forskjellige vinene deres, i lag med noen av de beste rettene vintersesongen i Nord-Norge byr på.
We are glad to invite for a culinary feast on the last day of the year.
På selveste nyttårsaften inviterer Mathallen Tromsø til en kulinarisk opplevelse, før man går ut å opplever fjellfyrverkeriet.
På fredag 21.september og lørdag 22.september får vi besøk i Mathallen av Halvar Ellingsen. Han vil servere en 5retters meny til kr. 785,-, tilsvarende det som vil bli servert på hans nye sted Kvitnes Gård.
Vi blir å finne på Bukta Festivalen i år også! The Hellacopters står i Matteltet og vi er på scenen! Eller var det motsatt?
Men vi stenger i Grønnegata fra 9. til 29.juli.
På lørdag 23.juni 2018 holder vi en festkveld for Nordnorges viktigste råvarer, Tørrfisken. Byens beste produsent, Halvors Tradisjonsfisk har invitert Michelin-kokken Paolo Frosio. Han er blant annet spesialist på tørrfisk og vil lage en helaften sammen med kokken våre denne kvelden.
15.juni er sildens dag, som i år faktisk havner på en fredag. Dagen feires i Mathallen Tromsø sammen Tromsø Akevittselskap og alle dere andre som vil være med å feire. Med åpen sildebar i butikken, fra klokken 19.00.
Endelig begynner det å våres i nord også, og mai er her igjen med herlige fridager. Og hva er vel bedre enn å tilbringe disse dagene med god mat og drikke på Mathallen. Vi holder åpent de aller fleste dager i mai.
Vi holder åpen butikken frem til klokken 16.00 på onsdag 28.mars, for de gode kjøpene for påskekosen. Restauranten er stengt fra mandag 26.mars.
Men ukens lunsj får man i butikken.
We are constantly changing the menus during the seasons. See the new menu from 21.February 2018 her.
Opening hours and menu for the last days of the year.
Åpningstider for romjulen2017, på engelsk til ære for alt besøket fra utlandet.
Igjen begynner den mørke tiden å senke seg over oss. Men vi nordboere har en flere tusenårig tradisjon som lyser opp i den morgen tiden. Igjen er juletidene like foran oss, med julebord, familiefester og masse god mat.
Tromsøs sikreste høsttegn er etter hvert blitt all slagsbodene i Storgata og Lavoen på torget. Igjen er det klart for matfesten SMAK
I Mathallen opplever vi at stadig flere ønsker å spise lunsj hos oss. Så etter stor pågang åpner vi nå også for lunsj på mandager, og utvider samtidig lunsjtiden til 16.30.
Vi i Mathallen ser alltid etter hyggelige folk å jobbe sammen med. Nå ser vi spesielt etter restaurantsjef eller faglært servitør.
Torsdag 26.mai for vi besøk av våre gode venner i Graff Brygghus, Marius og Martin. Deres gode drikker får møte det beste kjøkkenet i Mathallen kan by på, og du er invitert.
På lørdag er det igjen tid for champagnelunsj hos, og nå har du sjanse til å sikre deg bord.
I Mathallen har vi valgt å ikke ha en egen husets vin, for å heller kunne finne den rette vinen til hver rett. Men etter hvert er det enkelt viner man blir mer glad i og lærer seg at kan passe til det mest. Boizel Brut Reserve Champagne har blitt en av Mathallen store favoritter og vi har allerede kombinert den mye med forskjellige retter på champagnelunsjen vår. Lørdag 09.april 2016 tar vi dette enda litt lenger og inviterer til en hel middag med følge av de forskjellige champagnene til Champagnehuset Boizel.
Snart er det påske, men før det kommer 3.lørdag i måneden med vår faste champagnelunsjen. Så spark i gang den stille uken med en med litt lyd.
For de som skulle trenge en unnskyldning for en hyggelig sammenkomst over god drikke og mat, så er helgens champagnelunsj en glimrende anledning.
Vi sitter fortsatt å venter på at solen skal karre seg over horisonten her i nord. Da er det god at vi mennnesker kan varme hverandre gjennom kultur. Endelig er det igjen tid for Tromsø Internationale Filmfestival.
Mathallen takker alle for de gode opplevelsene og den hyggelige handelen i 2015, og satser på minst like gode opplevelser i 2016.
Igjen begynner det å mørknes tidligere og tidligere om kveldene, og mørkere skal det bli. Men vi nordboere har flere tusenårig tradisjon for å varme oss i mørket. Endelig begynner det å gå mot juletider igjen.
Lørdag 03.oktober får vi flott besøk i Mathallen Tromsø av gode venner fra Bergen og Nord-Italia. Dette må selvfølgelig markeres med en bedre middag, der barske nordnorske råvarer møter silkemyke olivenoljer fra noen av verdens nordligste olivenlunder. Selvfølgelig i lag med passende viner og gode venner!
Book nå på mail til booking@mathallentromso.no
Nå i uken, fredag 18.09 og lørdag 19.09, er det igjen tid for den nordnorske matfestivalen Smak. Og vi i Mathallen gleder oss til å få være med.
Førstkommende lørdag smeller vi i gang med med høstens første champagnelunsj. Champagnelunsjen kommer ikke like hyppig i høst, men vi vil heller ta frem litt ekstra gode råvarer og skrur musikken litt høyere når vi først kjører denne "formiddagsfesten".
Nabolaget i Grønnegaten snur seg innover på lørdag, og inviterer til bakgrunnsfest i Grønnegaten 39.
Velkommen til gjestespill med mesterkokken Espen Vesterdal Larsen fra Kulinariske Akademi.
Lerøy Aurora laksen fra Skervøy er alltid å finne i fiskedisken vår, men denne dagen gjør vi ekstra stas på denne flotte råvaren.
17.mai helgen er foran oss, men festen begynner allerede på lørdagen hos oss. Da blir det ekstra god stemning på champagnelunsjen, mens vi fyrer opp grillen på utsiden på selve dagen.
Vi forsetter det populære tilbudet på ettermiddagen, og har ny meny på plass mellom 16.00 og 18.00.
Etter utallige oppfordringer har Mathallen gleden av å endelig presentere et ettermiddagstilbud fra klokken 16.00 til 18.00. Nå serverer vi "meddag" i dette tidsrommet alle ukedager fra tirsdag til fredag.
Lørdag 18.april er Mathallen så heldig å få besøk av en meget god produsent fra Chanti, Chioccioli. De som spiser ettermiddagsplanke hos har sjansen til å bli servert av produsenten selv, Niccolo Chioccioli.
Vi hadde det kjempegøy med champagnelunsj forrige lørdag, og det tror vi gjestene som fikk være med også hadde. Faktisk var det så gøy at vi har funnet ut at det skal være champagnelunsj hver lørdag.
I uken var vi så heldig å få besøk av den kjente bloggeren Britt Kåsin. Anledning var at hun skulle oppleve den nydelig Gulløyepotet, som vi bruker mye i Mathallen. Les de gode ordene hun skrev på bloggen sin Britt Kåsins tankesmie her.
Det har vært en utrolig helg for Mathallen Tromsø, og vi takker hele byen for den gode mottakelsen. Pågangen er faktisk så stor at vi ikke rekker over telefonen hele tiden. Send oss gjerne en e-post på booking@mathallentromso.no med dine reservasjonsønsker.
Mathallen skal føles som et unikt sted for alle i Tromsø, enten de er fastboende eller tilreisende. Vi lover spennende smaksopplevelser både i vår restaurant og vår delikatessebutikk.
Du som elsker mat og vin, er hjertelig velkommen til å bli med i Mathallens Vinklubb. I vinklubben vil vi spesielt fokusere på samklangen mellom vin og mat.
Mellom alle de tunge kjøttmiddagene i julen, passer det ypperlig med et avbrekk. Og da er lutefisk en favoritt hos mange.
Nortura på Andslimoen i Målselv, Norges største lokalmatleverandør, er en av Mathallens gode samarbeidspartnere. Her kan vi plukke ut og kontrollere råvarene på en helt spesiell måte.