Boizelmiddag lørdag 09.april 2016

28.03.2016

I Mathallen har vi valgt å ikke ha en egen husets vin, for å heller kunne finne den rette vinen til hver rett. Men etter hvert er det enkelt viner man blir mer glad i og lærer seg at kan passe til det mest. Boizel Brut Reserve Champagne har blitt en av Mathallen store favoritter og vi har allerede kombinert den mye med forskjellige retter på champagnelunsjen vår. Lørdag 09.april 2016 tar vi dette enda litt lenger og inviterer til en hel middag med følge av de forskjellige champagnene til Champagnehuset Boizel.

Champagne, sin flotte syrlighet og sprudlende karakter, har vi i Mathallen god erfaring med som passende til mye forskjellige mat. Men denne kvelden skal god enda dypere, og sette forskjellige retter til de forskjellige typene med Champagne fra Boizel.

 

Da kan vi by på følgende meny med drikke til kr. 1400,-:

SNØKRABBESALAT
Melbatoast, grønn salat og rekemajones

Boizel Chardonnay Blanc de Blancs
-----
TØRRFISKSUPPE
Fermenterte grønnsaker, marinerte sopp og tørrfisk

Boizel Brut Reserve
-----
LETTRØYKT AURORA LAKS
Agurk, blomkål og soyarogn

Boizel brut Rose
-----
LAMMENAKKE
Urtemarinert og bakt i 12 timer, pastinakk, spinat, ruccula og rødvinssky

Boizel Blanc de Noir
-----
CHAMPAGNEDESSERT
Jordbær og annet godt


 
Champagne gjør seg absolutt best som tørre viner, hvor autolyse prosessene får gi fylde og karakter. Autolyse kan forenklet beskrives som gjæringsprosessen til Champagne, som etterlater dufter og smaker som ofte beskrives om brød, gjærbakst med innslag fra god kjeks. Denne ekstra fylden gir champagne mye avsin egen karakter, og er ofte det som skiller god champagne fra enklere, mer direkte, sprudlende viner.
 
I champagne brukes det i hovedsak tre forskjellige druer; de hvite chardonnay og semillion, og den røde Pinot Noir. Denne kvelden byr på en glimrende anledning for å se hvordan disse druene blandes og brukes hver for seg for oppnå forskjellig karakter på champagnen.
 
Første druen ut blir Chardonnay, som blir brukt som singel drue i alle champagner av med betegnelsen Blanc de Blancs. I Boizel Chardonnay Blanc de Blancs får man en strågul farge med dufter fra grønne epler og sitrus. Smaken preges av en merkbar syrlighet, små fine bobler og en lang ettersmak. Denne vinen er som skapt for skalldyr, og hva passer vel bedre enn å kombinere den med en rette av snøkrabbe. Kjøkkenet jobber med å lage en egen salat, hvor snøkrabbe får syrlighet til å balansere de friske chardonnaydruene.
 
Chardonnaydruene(30%) møter vi igjen i neste champagnen Boizel brut Rose, hvor den får selskap av Pinot Noir(55%) og den mer ukjente champagnedruen Pinot Meurnier(15%). En del av Pinot Noir-druene har fått gjære som rødvin, mens de resterende druene er gjæret som hvitvin. Deretter blandes disse vinene til en rose, som har delikat rosa farge med bronsjeinnslag. Duftene prekes av røde bær, som gir en fyldig mousse med klar friskhet. Denne fargen lyser av lyst til settes sammen med den nydelige lokale Auroralaksen. Så her blir det herlig gjensyn med den Lettrøykte Aurora Laksen til Mathallen, med delikat tilbehør til champagnefriskheten.
 
I den, for Mathallen klassiske Boizel Brut Reserve får alle de kjente champagnedruene spille i lag.  Det er utelukkende most fra første pressing som brukes i denne champagnen, men det blandes inn 20% av eldre årganger for mer fylde og karakter i vinen. Dette gir en frisk og velutviklet champagne med dufter som eple, lime og sitrus. Og ikke minst de klare gjær, deigaktige karakterene fra autolysen. Tidligere har vi brukte denne champagnene til både fisk og kjøttretter, men i denne kvelden skal den får prøve seg mot en en ordentlig tromsø-klassiker: Tørrfisk fra Halvors.
 
I den blanke champagnen Boizel Blanc de Noir er det kun brukt den røde Pinot Noir- druen. Druene presses forsiktig, slik at man får en most som kan klares og gjæres som blank vin på klassisk champagnemetode.  Selve vinene ender opp med komplekse og delikate dufter av brioche, fersken, epler og sitron. Gule epler og brioche finner man klart igjen i smaken. Hele champagne har en nydelig harmoni mellom friske frukter, honning og bakst. Og disse smaken får virkelig noe å bryne seg på i mot med helstekt lammenakke, som er marinert med friske urter og serveres med en klar skysaus.
 
Som avslutning på selve måtidet har kjøkkenet laget en dessert med champagne som den viktigstee ingrediensen. Uten å avsløre for mye om denne overraskelsen kan vi se at det kommer til å bli en smakfull friskhet.
 
Det vil også bli noen overraskende smakinger av de mer sjelden raritetene fra champagnehuset Boizel underveis, men dette vil dagens vinvert Joakim Tibbling fortelle mer om underveis. Joakim Tibbling kommer fra Karlstad i Sverige, men ente opp i restaurantbransjen i Norge etter fart rundt i blant annet Sør-Amerika, England og Australia. Med utdannelse som vinkelner har han jobbet med i import av vin, sprit og øl før han startet egen virksomhet som vinkonsulent. Som tidligere fagansvarlig i Norsk Vinkelnerforening og med medlaje fra NM for vinkelnere, skulle han kunne guide oss faglig og trygt gjennom boblene fra Champagnehuset Boizel.
 
 
Denne herlighet vil servere i et lukket lag med begrenset antall plasser, fra klokken 20.00 på lørdag 09.april 2016. Innføring i champagnes fantastiske verden, med på 5retters champagnemiddag inkludert drikke får man for kr. 1400,-. Plassen går til de første som reservere, enten ved å sende mail til booking@mathallentromso.no eller kontakt oss på telefon  77 68 01 00. 

Relaterte nyheter

24.06.2019

Sommer2019 i Mathallen

Vi avvikler ferie og gjør Bukta i sommer, så det blir litt andre åpningstider i Grønnegata 58-60 i juli.

Les mer

22.04.2019

17.mai 2019 i Mathallen

Vi satser på at årets 17.mai blir tiårets beste, siden vi i år kan feire en hel helg til endes

Les mer

18.02.2019

Vinmakermiddag med Dr.Bürklin-Wolf, torsdag 7.mars 2019

Den friske syrligheten i god, tørr, tysk riesling er noe vi gjerne anbefaler til maten i Mathallen Tromsø. Og som oftest blir det noen av de nydelige eksemplene fra Dr. Bûrklin-Wolf, fra Pfalz-regionen. På torsdag 7.mars 2019 skal vi prøve litt av de forskjellige vinene deres, i lag med noen av de beste rettene vintersesongen i Nord-Norge byr på.

Les mer

10.12.2018

New Year's Eve 2018

We are glad to invite for a culinary feast on the last day of the year.

På selveste nyttårsaften inviterer Mathallen Tromsø til en kulinarisk opplevelse, før man går ut å opplever fjellfyrverkeriet.

Les mer

10.09.2018

Juletider 2018

Igjen går det mot mørkere tider, men heldigvis har vi snart juletiden å varme oss på. Vi er klar med julemenyer fra tirsdag 13.november 2018, og masse gode julegavetips i butikken. Og ikke minst detaljene du trenger for å gjøre julemiddagene til et fortjent høydepunkt.

Les mer

07.09.2018

21.-22.september: Gjestespill med Halvar Ellingsen

På fredag 21.september og lørdag 22.september får vi besøk i Mathallen av Halvar Ellingsen. Han vil servere en 5retters meny til kr. 785,-, tilsvarende det som vil bli servert på hans nye sted Kvitnes Gård.

Les mer

02.07.2018

Sommeren 2018 i Mathallen

Vi blir å finne på Bukta Festivalen i år også! The  Hellacopters står i Matteltet og vi er på scenen! Eller var det motsatt?

Men vi stenger i Grønnegata fra 9. til 29.juli.

 

Les mer

17.06.2018

Tørrfisk-middag med gjestespill av Paolo Frosio

På lørdag 23.juni 2018 holder vi en festkveld for Nordnorges viktigste råvarer, Tørrfisken. Byens beste produsent, Halvors Tradisjonsfisk har invitert Michelin-kokken Paolo Frosio. Han er blant annet spesialist på tørrfisk og vil lage en helaften sammen med kokken våre denne kvelden.

Les mer

07.06.2018

Sild og noe til....

15.juni er sildens dag, som i år faktisk havner på en fredag. Dagen feires i Mathallen Tromsø sammen  Tromsø Akevittselskap og alle dere andre som vil være med å feire. Med åpen sildebar i butikken, fra klokken 19.00.

Les mer

27.04.2018

Mai 2018 i Mathallen

Endelig begynner det å våres i nord også, og mai er her igjen med herlige fridager. Og hva er vel bedre enn å tilbringe disse dagene med god mat og drikke på Mathallen.  Vi holder åpent de aller fleste dager i mai.

Les mer

26.03.2018

Påske 2018

Vi holder åpen butikken frem til klokken 16.00 på onsdag 28.mars, for de gode kjøpene for påskekosen. Restauranten er stengt fra mandag 26.mars.

Men ukens lunsj får man i butikken.

Les mer

05.01.2018

WINTER MENU 2018

We are constantly changing the menus during the seasons.  See the new menu from 21.February 2018 her.

Les mer

23.12.2017

Christmas Week 2017

Opening hours and menu for the last days of the year.

Åpningstider for romjulen2017, på engelsk til ære for alt besøket fra utlandet.

Les mer

20.09.2017

Julemenyer i Mathallen 2017

Igjen begynner den mørke tiden å senke seg over oss. Men vi nordboere har en flere tusenårig tradisjon som lyser opp i den morgen tiden. Igjen er juletidene like foran oss, med julebord, familiefester og masse god mat.

Les mer

20.09.2017

Smak festival 2017

Tromsøs sikreste høsttegn er etter hvert blitt all slagsbodene i Storgata og Lavoen på torget. Igjen er det klart for matfesten SMAK

Les mer

02.09.2017

Åpen lunsj på mandager fra september17

I Mathallen opplever vi at stadig flere ønsker å spise lunsj hos oss. Så etter stor pågang åpner vi nå også for lunsj på mandager, og utvider samtidig lunsjtiden til 16.30.

Les mer

03.05.2017

17.mai i Mathallen 2017

Bli med på årets 17.mai feiring i Mathallen.

Les mer

07.07.2016

Vil du jobbe med servering i Mathallen?

Vi i Mathallen ser alltid etter hyggelige folk å jobbe sammen med. Nå ser vi spesielt etter restaurantsjef eller faglært servitør.

Les mer

07.05.2016

Ølmakermiddag med Graff Brygghus

Torsdag 26.mai for vi besøk av våre gode venner i Graff Brygghus, Marius og Martin. Deres gode drikker får møte det beste kjøkkenet i Mathallen kan by på, og du er invitert.

Les mer

14.04.2016

Champagnelunsj lørdag 16.april

På lørdag er det igjen tid for champagnelunsj hos, og nå har du sjanse til å sikre deg bord.

Les mer

15.03.2016

Lørdag 19.mars 2016- Champagnelunsj

Snart er det påske, men før det kommer 3.lørdag i måneden med vår faste champagnelunsjen. Så spark i gang den stille uken med en med litt lyd.

Les mer

16.02.2016

Champagnelunsj 20. februar 2016

For de som skulle trenge en unnskyldning for en hyggelig sammenkomst over god drikke og mat, så er helgens champagnelunsj en glimrende anledning.

 

Les mer

18.01.2016

TIFF-uken på Mathallen

Vi sitter fortsatt å venter på at solen skal karre seg over horisonten her i nord. Da er det god at vi mennnesker kan varme hverandre gjennom kultur. Endelig er det igjen tid for Tromsø Internationale Filmfestival.

Les mer

05.01.2016

Takk for det gamle og godt nyttår!

Mathallen takker alle for de gode opplevelsene og den hyggelige handelen i 2015, og satser på minst like gode opplevelser i 2016.

Les mer

06.10.2015

Juletider i Mathallen 2015

Igjen begynner det å mørknes tidligere og tidligere om kveldene, og mørkere skal det bli. Men vi nordboere har flere tusenårig tradisjon for å varme oss i mørket. Endelig begynner det å gå mot juletider igjen.

Les mer

22.09.2015

Olivenolje- og vinmakermiddag 03.oktober

Lørdag 03.oktober får vi flott besøk i Mathallen Tromsø av gode venner fra Bergen og Nord-Italia. Dette må selvfølgelig markeres med en bedre middag, der barske nordnorske råvarer møter silkemyke olivenoljer fra noen av verdens nordligste olivenlunder. Selvfølgelig i lag med passende viner og gode venner!

Book nå på mail til booking@mathallentromso.no

Les mer

15.09.2015

Smakfestivalen og Mathallen

Nå i uken, fredag 18.09 og lørdag 19.09, er det igjen tid for den nordnorske matfestivalen Smak. Og vi i Mathallen gleder oss til å få være med.

Les mer

13.08.2015

Champagnelunsj lørdag 15.august

Førstkommende lørdag smeller vi i gang med med høstens første champagnelunsj. Champagnelunsjen kommer ikke like hyppig i høst, men vi vil heller ta frem litt ekstra gode råvarer og skrur musikken litt høyere når vi først kjører denne "formiddagsfesten". 

Les mer

10.06.2015

Bakgårdsfest lørdag 13.juni

Nabolaget i Grønnegaten snur seg innover på lørdag, og inviterer til bakgrunnsfest i Grønnegaten 39.

Les mer

29.05.2015

Grillmat fra himmelen!

Velkommen til gjestespill med mesterkokken Espen Vesterdal Larsen fra Kulinariske Akademi. 

Les mer

19.05.2015

Lerøy Aurora laks i Mathallen

Lerøy Aurora laksen fra Skervøy er alltid å finne i fiskedisken vår, men denne dagen gjør vi ekstra stas på denne flotte råvaren.

Les mer

13.05.2015

17.mai-helgen i Mathallen

17.mai helgen er foran oss, men festen begynner allerede på lørdagen hos oss. Da blir det ekstra god stemning på champagnelunsjen, mens vi fyrer opp grillen på utsiden på selve dagen.

Les mer

04.05.2015

"Meddag" fra klokken 16 til 18

Vi forsetter det populære tilbudet på ettermiddagen, og har ny meny på plass mellom 16.00 og 18.00.

Les mer

28.04.2015

"Meddag" fra klokken 16.00 til 18.00

Etter utallige oppfordringer har Mathallen gleden av å endelig presentere et ettermiddagstilbud fra klokken 16.00 til 18.00. Nå serverer vi "meddag" i dette tidsrommet alle ukedager fra tirsdag til fredag.

Les mer

15.04.2015

Besøk av Niccolo Chioccioli 18.april

Lørdag 18.april er Mathallen så heldig å få besøk av en meget god produsent fra Chanti, Chioccioli.  De som spiser ettermiddagsplanke hos har sjansen til å bli servert av produsenten selv, Niccolo Chioccioli.

Les mer

18.03.2015

Champagnelunsj hver lørdag

Vi hadde det kjempegøy med champagnelunsj forrige lørdag, og det tror vi gjestene som fikk være med også hadde. Faktisk var det så gøy at vi har funnet ut at det skal være champagnelunsj hver lørdag.

Les mer

06.03.2015

Gulløye poteter på Mathallen i Tromsø

I uken var vi så heldig å få besøk av den kjente bloggeren Britt Kåsin.  Anledning var at hun skulle oppleve den nydelig Gulløyepotet, som vi bruker mye i Mathallen. Les de gode ordene hun skrev på bloggen sin Britt Kåsins tankesmie her.

Les mer

12.01.2015

Takk for en utrolig mottakelse!

Det har vært en utrolig helg for Mathallen Tromsø, og vi takker hele byen for den gode mottakelsen. Pågangen er faktisk så stor at vi ikke rekker over telefonen hele tiden. Send oss gjerne en e-post på booking@mathallentromso.no med dine reservasjonsønsker. 

Les mer

22.12.2014

Slik blir Mathallen for deg!

Mathallen skal føles som et unikt sted for alle i Tromsø, enten de er fastboende eller tilreisende. Vi lover spennende smaksopplevelser både i vår restaurant og vår delikatessebutikk.

Les mer

19.12.2014

Mathallens vinklubb

Du som elsker mat og vin, er hjertelig velkommen til å bli med i Mathallens Vinklubb. I vinklubben vil vi spesielt fokusere på samklangen mellom vin og mat.

Les mer

19.12.2014

Jensens Lutefisk

Mellom alle de tunge kjøttmiddagene i julen, passer det ypperlig med et avbrekk. Og da er lutefisk en favoritt hos mange.

Les mer

09.12.2014

Jensen velger kjøtt til modning

Nortura på Andslimoen i Målselv, Norges største lokalmatleverandør, er en av Mathallens gode samarbeidspartnere. Her kan vi plukke ut og kontrollere råvarene på en helt spesiell måte.

Les mer