Hvorfor jeg anbefaler dette spisestedet i Tromsø

Befinner du deg i Tromsø, men er ikke helt sikker på hvor du ønsker å spise? Du kan enkelt trykke deg inn på ratingsystemer og nettsider for å finne flere muligheter, men hvis du har lyst til å høre hvorfor et av de beste spisestedene i Tromsø er Mathallen Tromsø, da burde du vente litt til før du slår opp Tripadvisor og fortsette å lese.

Spisested i Tromsø for matentusiasten med stor E

Først og fremst, det jeg skal fortelle deg nå vil ikke være av interesse om du ikke foretrekker kulinarisk, spennende og smakfull mat, også kjent som “fine dining”. Hvis du er på utkikk etter en lett og rask rett vil nok et annet spisested i Tromsø gjøre seg bedre. Men kanskje bor det en liten matentusiast i deg? I så fall ønsker jeg deg velkommen til Mathallen Tromsø for en fantastisk opplevelse.

Om du fortsatt er her – noe jeg er veldig glad for – så skal jeg nå begynne å komme til poenget, eller rettere sagt litt opplysninger om hva du kan forvente deg av spisestedet Mathallen Tromsø.

Hva kan du forvente på dette spisestedet i Tromsø?

Mathallen Tromsø er et lokalt spisested som serverer både lunsj og middag. Spisestedet kan også huse opp til 35 private gjester. I lokalet finner du et eget område som kan leies for større selskap. Dette er et hyggelig område der du og dine kan sitte og nyte kvelden for dere selv, mens kokkene bringer ut de fineste retter basert på arktiske råvarer. Ved større selskap anbefales det å bestille 4-retters menyen. Dette er en kulinarisk smaksopplevelse designet for å falle i smak hos de aller fleste. Spisestedet legger også til rette for individuelle ønsker, der dere kan plukke retter fra a la carte menyen.

Deres dyktige servitører vet alt det er å vite om hva slags drikke som passer til rettene, og vil gledelig guide deg gjennom vinkartet og øl seleksjonen for så å komme med forslag til hva som vil passe best.

Menyen del 1 - Smått

På menyen ser du et enkelt oppsett. Først presenteres fire retters menyen og hva du vil få. Du finner alltid menyen på deres hjemmeside her. Blar du deg videre kommer du til første seksjon “smått”. Her kan du velge blant flere lekre og delikate småretter til å starte matfesten med. Du vil se et bredt utvalg av råvarer fra flotteste Nord-Norge og innimellom kan det nesten være litt vanskelig å velge. Hvert fall hvis du er som meg og gjerne skulle smakt på alt med en gang.

Menyen del 2 - Stort

Hovedrettene i denne menyen heter “stort” og igjen vil du kunne velge mellom et vidt spekter av spennende retter. Jeg tør nesten å love deg at du vil se noe du aldri har sett før – kanskje heller ikke tenkt over at var mulig. Et av måltidene du kan velge er “Hval fra vestfjorden”. Har du smakt hval før?

Menyen del 3 - Søtt

Til slutt for alle som meg som har en egen dessert-mage, finner du “søtt”. Nå, er det et spisested i Tromsø du burde gå til for desserten så er det Mathallen Tromsø. Tro meg når jeg sier at det er noe for seg selv. Har du sett animasjonsfilmen ratatouille? Hvis ikke, la meg enkelt forklare deg hvorfor jeg bringer dette frem. I filmen smaker Remy på mat. Det vises som farger som sprer seg som fyrverkeri av ulike slag. Etterhvert som har tar en til bit, bryter det ut i dans. Akkurat sånn føles det å ta en bit av desserten i Mathallen Tromsø. Rett og slett eksepsjonelt.

Et spisested i Tromsø styrt av en mesterkokk

Men hvordan har det seg at denne restauranten kan tilby så fantastisk mat? All ære til personalet og kokken. Det er nemlig ikke hvem som helst som driver denne restauranten. På dette spisestedet i Tromsø finner du mesterkokk Gunnar Jensen. Coach for juniorlandslaget OL-Stuttgart 2020, vinner av Det norske måltid 2012 og Ingridprisen 2015, tidligere sjef på Skarven Kulinariske Teater og ettertraktet gjestekokk for både regjeringsmiddager. Det slår meg derfor ikke som noe stort sjokk at dette er et spisested i Tromsø som leverer.

For å bidra til litt sikkel fra din ende nå på slutten (og min for så vidt), kan du besøke deres nettside her og se hvilke fantastiske retter du kan få servert.

Håper du har fått en smakebit for hvordan det er å besøke dette flotte spisestedet i Tromsø.