Vinmakermiddag med G.D. Vajra

På onsdag 26.oktober 2022 får vi igjen besøk fra et av våre favoritt vinhus. Guiseppe Vajra tar turen opp fra vinhuset G.D. Vajra i Piemonte, Italia og han har med bland annet Barolo.

Vinhuset G.D. Vajra holder til landsbyen Barolo, nordvest iItalia i regionen Piemonte. De lager gode eksempler av den klassiske, lagrede vinen på Nebbiolo-druer; den berømte kommunevinen Barolo. Men de lager også  mange andre druesorter fra området, som Barbera og Dolcetto. Deres viner basert på blandinger fra flere sorter druer har blitt veldig populære her i Norge. Med fokus på økologisk dyrking har de vært forgangspersoner lokalt, og de har i flere år levert stabile gode viner som vi på Mathallen er blitt veldig glad i.

 

Denne kvelden kommer til å kombinere de gode vinene fra Vajra med mat fra vårt eget nordnorske kjøkken. Et høydepunkt kommer nok til å bli de klassiske Baroloene, side om side til det norske lammet. Vi gleder oss også veldig til å vise hvordan den litt «underkjente» druen Dolcetto gjør seg veldig godt til vår beste tørrfisk. Ellers blir det moro innslaget fra blant annet noe så utypisk som Italiensk riesling og masse annet spennende.

 

For bare kr. 1750,-  kan du sikre deg plass til spennende viner og tilpasset meny:

 

Bobler og blinis

 

# 14258201 Vajra Monterustico Alta Langa DOCG

----

Råmarinert laks

Koriander, vårløk, søtpotet , rekechips og kondensert melk

(Fisk, melk, skalldyr, sulfitt)

 

# 4563501 Vajra Pétracine Langhe Riesling 2021

----

Tørrfisk

Potet, urter, gulrot og chorizo

(Fisk, melk, sulfitt, egg)

 

# 3051701 Vajra Dolcetto d'Alba 2020

----

Grillet tartar av kalv (usikker på om dette skal være med)

Estragonmajones, kapers, sjalottløk og ost

(Melk, egg, sulfitt, sennep)

 

# 1373701 Vajra Barbera d'Alba 2021

----

Ytrefilet av Nordnorsk lam

Sopp, løk, persillerot, kål og peppersaus

(Melk, sulfitt)

 

# 4493001 VajraBarolo Albe 2017

# 14409301 VajraBarolo Coste di Rose 2017

----

Pavlova med bær

Hvit sjokoladekrem, multer og mulig andre bær

(Egg, melk)

 

# 4666901 Vajra Moscato d'Asti 2021

 

Vi håper du vil være oss på denne artige kvelden fra klokken 18.30. Så book din plass med å sende mail til booking@mathallentromso.no. Vi sender faktura forløpende, så påmelding er bindende.

Siste nytt

Bilde av en hvit bakgrunn.
Vinmakermiddag med Malvirá, mandag 12.juni 2023

Vi er så heldig å få flott besøk fra Piemonte, Italia på mandag 12.juni 2023. Kjellermester Roberto Damonte kommer med både hvite og rød viner fra huset sitt Malvirà. Kjøkkenet setter til 5 retters meny og du kan være med for bare kr. 1.250,-

Bilde av en hvit bakgrunn.
Nyheter
Vinmakermiddag med M.Chapoutier torsdag 27.april 2023

Vinene fra Nordlig Rhone-dalen i Frankrike har alltid truffet oss godt på Mathallen Tromsø. For disse vinene passer spesielt bra til våre arktiske råvarer. De fyldige rødvinene på Syrah-druer har en perfekt skogsbærkarakter til viltsmaken i reinsdyr. Mer ukjent, men fortsatt gode matcher til mye av sommerfisken her nord, er de fyldige og aromatiske hvitvinen på Marsannay-druer. Denne kvelden får vi besøk fra en av områdets mest kjente produsent, M.Chapoutier. Oppleve hvorfor med denne minst 5retters middagen kombineres med 6 viner for kr. 1250,-

Bilde av en hvit bakgrunn.
Førjulstid 2023

Mørket begynner å legge seg over oss, men heldigvis har vi juletiden å varme oss med. Men før vi når det velfortjente juleferien og feiringen, så er det tid for bruke tid på venner og kollegaer.Hos Mathallen Tromsø begynner vi julebordstiden fra torsdag 17.november 2023