Vinmakermiddag med Malvirá, mandag 12.juni 2023

Vi er så heldig å få flott besøk fra Piemonte, Italia på mandag 12.juni 2023. Kjellermester Roberto Damonte kommer med både hvite og rød viner fra huset sitt Malvirà. Kjøkkenet setter til 5 retters meny og du kan være med for bare kr. 1.250,-

Navnet «Malvirá» betyr dårlig vendt, og kommer av at familiens hus har noe så uvanlig som nordvendt gårdsplass. I den større Piemontiske sammenheng, så kan dette sies om vinmarkene sin beliggenhet i Roero også. Som trolig er den minst kjente kommunen rundt byen Alba, med Barolo og Barbaresco som mer kjente naboer. Men Roero gir kanskje Piemontes beste forhold for hvitvin, spesielt med den lokale grønne druen Arneis og det lages også veldig spennende nebbiolo-viner her.

Arneis gir kanskje det mest stedegne, hvite uttrykket i Piemonte. Hos Malvirá gir dette et både friskhet og solmoden fylde, men det mest spennende er hvordan de klare å lage forskjellige uttrykk i kjeller. Den frisk Roero Arneis Trinità har et tandert uttrykk, som passer meget godt til grønnsaksretter. Mens den fyldigere Roero Arneis Saglietto har mer rike smør- nøttetoner, som går til klassisk stekt fisk med smørsaus.
 

Av de røde vinene, så starter vi med Piemontes friskeste røde drue- Barbera. Malvira sin Barbera d’Alba har noe fatlagring, men mest syrlige toner av kirsebær og rød frukt. Som vil gjøre seg godt til sesongens beste arktiske råvare, hval. Selv om de er mindre kjente, så dyrkes det også Nebbiolo-druer i Roero. Som det lages Barolo- lignende rødviner av, men ofte til en meget hyggeligere pris. Malvirà Roero Reserva Trinità 2009 fått litt modning, så den har virkelig dype dufter å by på. God sødme med fin syrlighet og faste tanniner gjør seg godt til kalv. Å ikke minst til tilbehøret med grønn peppersaus og sopp.

Til dessert med avslutter vi med en artig, sprudlende rødlig dessertvin. Snill på alkohol og med naturlig restsødme, blir dette glimrende til sesongens rabarbradessert.

 
Mandag 12.juni har kan man oppleve vinene, maten og ikke minst Roberto selv i selskapslokalet vårt fra klokken. 19.00. Vi dekker opp som en sosial sammenkomst på felles bord, og du kan sikre din plass for bare kr. 1.250,-. Plasser reserveres på mail til booking@mathallentromso.no.

Siste nytt

Bilde av en hvit bakgrunn.
17.mai 2024

Igjen er det tid for å feire nasjonen vår igjen, og Mathallen Tromsø gleder seg til å se dere alle i finstasen på grunnlovsdagen fredag 17.mai 2024.04.16

Bilde av en hvit bakgrunn.
Nyheter
Vinmakermiddag med M.Chapoutier torsdag 27.april 2023

Vinene fra Nordlig Rhone-dalen i Frankrike har alltid truffet oss godt på Mathallen Tromsø. For disse vinene passer spesielt bra til våre arktiske råvarer. De fyldige rødvinene på Syrah-druer har en perfekt skogsbærkarakter til viltsmaken i reinsdyr. Mer ukjent, men fortsatt gode matcher til mye av sommerfisken her nord, er de fyldige og aromatiske hvitvinen på Marsannay-druer. Denne kvelden får vi besøk fra en av områdets mest kjente produsent, M.Chapoutier. Oppleve hvorfor med denne minst 5retters middagen kombineres med 6 viner for kr. 1250,-

Bilde av en hvit bakgrunn.
Vinmakermiddag med G.D. Vajra

På onsdag 26.oktober 2022 får vi igjen besøk fra et av våre favoritt vinhus. Guiseppe Vajra tar turen opp fra vinhuset G.D. Vajra i Piemonte, Italia og han har med bland annet Barolo.