Vinmakermiddag med M.Chapoutier torsdag 27.april 2023

Vinene fra Nordlig Rhone-dalen i Frankrike har alltid truffet oss godt på Mathallen Tromsø. For disse vinene passer spesielt bra til våre arktiske råvarer. De fyldige rødvinene på Syrah-druer har en perfekt skogsbærkarakter til viltsmaken i reinsdyr. Mer ukjent, men fortsatt gode matcher til mye av sommerfisken her nord, er de fyldige og aromatiske hvitvinen på Marsannay-druer. Denne kvelden får vi besøk fra en av områdets mest kjente produsent, M.Chapoutier. Oppleve hvorfor med denne minst 5retters middagen kombineres med 6 viner for kr. 1250,-

På verdens basis så er kanksje M.Chapoutier mest kjent for sitt arbeid for en helhetlig, biodynamisk tilnærming til vinmarksarbeidet og vinmaking. Og ikke minst som en av de første produsentene som dyrker og fremmer enkelt-parseller i området. Dette kommer vi virkelig innpå denne kvelden, når vi skal tilbake til M.Chapoutiers røtter i byen Tain. I Tain, som ligger ved foten av Hermitage-åsen, har M.Chapoutier hatt kontoret sitt siden 1808. Selve åsen Rue de l´Hermitage har vært kjent som et av verdens beste vinområder helt siden romertiden. M.Chapoutier kontrollerer i dag det største samlede området på åsen, som vil gi et glimrende utgangspunkt for en kveld med våre arktiske råvarer.

 

Vinene er kommet på plass, og sammen med kjøkkenet så har vi planlagt denne menyen:

Soppdashi

Klippfisk, Syltet sopp og vårløk

(Fisk, selleri, sulfitt, soya)

M. Chapoutier Les Meysonniers Blanc 2018, VPN 7641001

***

Grillet tartar av kalv

Estragonmajones, kapers, sjalottløk, jordskokk og ost

(Melk, egg, sulfitt, sennep)

M. Chapoutier Haut-Chamblard, VPN 15166701

***

Bakt kveite

Blomkål, brokkoli og Charonsaus

(Fisk, egg, melk, sulfitt)

M. Chapoutier Hermitage Chante-Alouette 2018, VPN 3680001

***

Reinsdyr

Sopp, rødbeter, grønnkål og peppersaus

(Melk, selleri, sulfitt)

M. Chapoutier Les Meysonniers 2021, VPN 8061101

M. Chapoutier Hermitage La Sizeranne 2016, VPN 651601

***

Storfekjaker

Jordskokk, sukkererter og potetpure

(Selleri, melk, sulfitt, lupin)

M. Chapoutier Cornas Les Arènes 2019, VPN 5095701

 

Det er fortsatt mulig til å sikre deg en plass på denne middagen, for kr. 1250,- Vi sgjør dette som en helaften i restauranten, som starter klokken 18.00 på torsdag 27.april 2023. Med minst 5retter, 6 viner og presentasjoner fra representanter fra M.Chapoutier. Vi runder av til 22.00. Du sikrer deg plass med å sende mail til booking@mathallentromso.no så snart som mulig.

Siste nytt

Bilde av en hvit bakgrunn.
17.mai 2024

Igjen er det tid for å feire nasjonen vår igjen, og Mathallen Tromsø gleder seg til å se dere alle i finstasen på grunnlovsdagen fredag 17.mai 2024.04.16

Bilde av en hvit bakgrunn.
Vinmakermiddag med Malvirá, mandag 12.juni 2023

Vi er så heldig å få flott besøk fra Piemonte, Italia på mandag 12.juni 2023. Kjellermester Roberto Damonte kommer med både hvite og rød viner fra huset sitt Malvirà. Kjøkkenet setter til 5 retters meny og du kan være med for bare kr. 1.250,-

Bilde av en hvit bakgrunn.
Vinmakermiddag med G.D. Vajra

På onsdag 26.oktober 2022 får vi igjen besøk fra et av våre favoritt vinhus. Guiseppe Vajra tar turen opp fra vinhuset G.D. Vajra i Piemonte, Italia og han har med bland annet Barolo.